Tel. 931 057 056 - 672 342 757

Sitting is the New Smoking

Exercicis per l’esquena
07/01/2015

Sitting is the New Smoking

Al buscar a google “sitting is the new smoking” apareixen un sens fi de publicacions i diversos medis de comunicació arreu del món. El motiu de tal documentació es deu als nombrosos estudis que alerten que passar massa temps al dia damunt les nostres natges pot danyar seriosament la nostra salut.

El promig europeu és passar una mitja de 8,9 hores cada dia assegut. És el resultat de sumar el temps que ho fa a la feina, al cotxe o al sofà davant el televisor, quan li afegim set hores de son, significa que la majoria de nosaltres passem només una tercera part del nostre temps sobre els nostres peus.

Doncs bé, aquests períodes prolongats d’inactivitat augmenten tant el risc d’obesitat com el d’una llista sorprenent d’altres problemes de salut: malalties del cor, diabetis, càncer de colon, problemes musculars i d’esquena, trombosi venosa profunda, ossos fràgils, depressió i fins i tot, demència. De fet, l’Organització Mundial de la Salut ja ha identificat la inactivitat física com la quarta causa de mort al planeta, fins i tot per davant de l’obesitat.

Els experts comparen el sedentarisme amb una bomba de rellotgeria, tal com ho era el tabac als 80, quan tothom sabia com n’era de nociu fumar per la salut, però no s’adonaven de la implicació que tenia realment.

L’Organització Mundial de la Salut recomana que un adult ha de fer com a mínim 150 minuts d’exercici moderat a la setmana o 30 minuts com a mínim amb cinc dies. Això és suficient per aconseguir els beneficis principals de l’exercici regular, això no obstant, no ens protegeix d’un estil de vida sedentari.

Així doncs, aixeca’t com a mínim uns minuts cada hora, ves caminant fins a la feina i puja les escales del metro, o si treballes a una oficina i menges a la feina, fés-ho dempeus, de la mateixa manera quan parlis amb un company o per telèfon. Aquests petits hàbits poden canviar la teva vida.