Tel. 931 057 056 - 672 342 757
El principi de tensegritat i la fàscia
07/01/2015
L’estat emocional
07/01/2015

L’estat físic

L’estat físic determina la postura i els nostres moviments. Un bon estat físic inclou bona mobilitat articular, to muscular i elasticitat, i per aconseguir-ho s’ha de: estirar la musculatura escurçada, flexibilitzar les articulacions i tonificar la musculatura necessària, principalment l’estabilitzadora.

 

L’estat físic depèn del to muscular i l’elasticitat que presentem, però també dels escurçaments i tensions musculars que patim. D’aquesta manera, el nostre to muscular, la nostra elasticitat, les nostres tensions i escurçaments musculars condicionen laresposta que siguem capaços de programar, per dues raons principalment:

  1. La resposta es programa en funció de la capacitat de reacció muscular. No podrem activar la musculatura abdominal com a estabilitzadora de la zona lumbar si aquesta no té un to mínim. Per tant, perquè el cervell pugui programar respostes i organitzar els moviments d’una altra manera a la que estem acostumats a fer-ho, és imprescindible que l’estat físic de cada persona ho permeti.
  2. Els escurçaments musculars, les contractures i tensions condicionen la posició dels diferents segments corporals i distorsionen la mobilitat de les articulacions. La informació que procesa el cervell per programar una resposta provinent dels músculs i les articulacions estarà condicionant negativament el resultat.

Per tal de millorar la manera com usem el cos necessitem un sistema muscular equilibrat i ben organitzat, és imprescindible millorar el teu estat físic.

Per això és recomanable realitzar regularment algun tipus d’activitat física que treballi tot el cos i preferiblement ho faci de forma simètrica. No tots els esports tindran un efecte positiu en la salut i benestar del cos, s’han d’escollir curosament i fins i tot, alguns requeriran compensacions addicionals. Les taules d’exercicis o classes que combinen els estiraments amb la tonificació estan indicats, com també la natació, caminar, ballar, etc.