Tel. 931 057 056 - 672 342 757

Lesions musculoesquelètiques

Les línies miofascials
07/01/2015
Els grans enemics de la bona postura i el correcte moviment
07/01/2015

Lesions musculoesquelètiques

Moltes de les tasques i activitats que realitzem a diari poden arribar a danyar el cos. En algunes situacions aquestes feines poden danyar músculs, tendons, lligaments, nervis, vasos sanguinis o articulacions de la columna, les cames o els braços. Aquest tipus de lesions es denominen lesió musculoesquelètica o trastorn musculoesquelètic.

Els trastorns musculoesquelètics són actualment la patologia més comuna i suposen una despesa del 1,6% del producte interior brut. Les conseqüències més comunes dels trastorns musculoesquelètics són:

  1. Dolor i impotència funcional (moviments limitats o impossibilitats).
  2. Alteracions i danys de les estructures que moltes vegades poden arribar a ser irreversibles.
  3. Afectació a la vida social i emocional de la persona per la pèrdua de funcionalitat.

Les lesions apareixen amb signes i símptomes. Els signes es refereixen a la informació que podem observar, poden incloure inflamació i/o vermellor. Els símptomes fan referència a la informació que podem sentir, dolor, rampes, sensacions d’adormiment, formigueig… Tant uns com els altres poden aparèixer de sobte, per exemple després d’un únic incident, o aparèixer gradualment durant un llarg període de temps. Identificar-los és important per actuar a temps.

Les causes de l’aparició i desenvolupament d’una lesió musculoesquelètica són variades i en la majoria de les ocasions, múltiples. La genètica, l’estat físic, els hàbits d’ús diari, l’entorn, i fins i tot l’estat emocional són les causes més habituals. Totes interaccionen portant el cos a desenvolupar quadres de dolor i/o lesions que a llarg termini poden arribar a la incapacitació.