Tel. 931 057 056 - 672 342 757
L’estat físic
07/01/2015
Estratègia de protecció lumbar a l’ajupir-se a recollir alguna cosa
07/01/2015

L’estat emocional

Les emocions tenen associades automàticament respostes físiques. El cos no respon igual a la por, que a l’alegria o a la tristor. Moltes d’aquestes emocions mantenen uns nivells d’activació fisiològica intensos que si es “cronifiquen” poden deteriorar considerablement la nostra salut. Per exemple, els pacients amb hipertensió arterial, asma, cefalees cròniques o diferents tipus de dermatitis presenten nivells més alts d’ansietat i ira que la població general.

Els quadres d’ansietat, tristor, depressió i ira estan molt vinculats a dolors i lesions musculoesquelètiques. Es poden considerar un factor de risc important per dues raons:

  1. Tendeixen a produir canvis en la conducta, s’obliden hàbits saludables (exercici, dieta equilibrada…) i es desenvolupen conductes adictives (tabaquisme, alcoholisme…) que posen en perill la nostra salut.
  2. La resposta física associada a aquestes emocions comporta un augment general del to muscular i provoca que tots els nostres gests i moviments esrealitzin amb una tensió molt més elevada de la que seria adient. Aquest quadre emocional afavoreix l’aparició de dolors musculars, contractures, problemes digestius, sensació de cansament, inestabilitat emcional, dificultat de concentració i quadres d’ansietat.